Main Image

Hvordan få en trygg kanin?

Mange synes det er vanskelig å forstå en kanin. De får kanskje ikke så god kontakt med dyret, og mange mistolker dem og tror at arten kjedelig. Siden gode relasjoner starter med kommunikasjon, er det viktig å sette seg inn i kaninenes forsiktige og stille kroppsspråk.
Vi kan forstå dem bedre når vi husker på at de er byttedyr, og vi kan få et nærere og mer givende forhold til dem om vi tar hensyn dette.
   Hva bør man for eksempel gjøre for å få en trygg kanin? Siden kaninen er et byttedyr er det viktig for den å ha kontroll over kroppen sin. Når kaninen opplever noe truende vil den nemlig forsøke å løpe for å komme i sikkerhet.
   Om man da holder kaninen tilbake vil den kjenne at den ikke kan bevege seg og bli utrygg. Et godt råd er derfor å la kaninen gå omkring mens man sitter på gulvet. Pass på å ha esker eller andre skjulesteder tilgjengelig. Når kaninen kommer bort for å snuse, kan man håndmate den med pellets og urter, eller stryke den forsiktig på hodet. Man bør sitte i ro og ikke løfte den lille utforskeren, og om kaninen ønsker å gå for å undersøke området eller bare sitte i ro et annet sted, bør den få lov til det. På denne måten vil kaninen lære seg at man ikke utgjør noen fare, og komme tilbake for flere urter og forsiktig klapp etterhvert. Mange tidligere nervøse kaniner har blitt oppsøkende og glade i mennesker ved å bygge opp tillitt på denne måten.

Andre artikler om samme emne

Lignende artikler

Hva gir et godt kaninliv?

Hva gir et godt kaninliv?

Det kan være mye å sette seg inn i og forstå, og for å gjøre det enkelt har vi en enkel figur som viser tre skritt mot et godt kaninliv. 
Hos veterinæren

Hos veterinæren

Som veterinær, får jeg ofte spørsmål om hvordan man kan vite om kaninen er frisk eller har vondt noe sted, og evt må tas med til dyreklinikken. Mange kanineiere lurer...
Sosiale kaniner

Sosiale kaniner

For at dyrene våre skal ha det bra må vi forstå og ta hensyn til deres naturgitte behov. Vi kan lære mye om hvordan de bør leve ved å se...